DE NR.1 RIJSCHOOL IN DEN HELDER

scooter prakTIJKEXAMEN
den helder

Bromfiets praktijkexamen

Tijdens het praktijkexamen word je van begin tot eind begeleid door jouw vaste instructeur. Het praktijkexamen is al spannend genoeg en op deze manier heb jij een vertrouwd gevoel tijdens je praktijkexamen. Het praktijkexamen leg je af met je lesscooter.

Hoe verloopt het praktijkexamen?
Het praktijkexamen duurt in totaal ongeveer 45 minuten en wordt afgenomen in Den Helder. Wij zorgen ervoor dat we samen ruim op tijd aanwezig zijn. Zo creëren we ruimte voor eventuele vragen, wat weer zorgt voor extra rust. Het examen vind plaats in Den Helder.

Vervolgens wachten we tot de examinator ons roept. De examinator zal jou dan vertellen hoe het examen zal gaan verlopen.

De examinator controleert jouw identiteitsbewijs op geldigheid. Ook controleert hij of jij bent geslaagd voor je theorie-examen. Klopt alles? Dan krijg je van de examinator een oortje waarmee je de aanwijzingen en opdrachten tijdens de examen rit kunt opvolgen.

Het praktijkexamen kan beginnen! Deze duurt minstens 25 minuten. Voordat de praktijkrit begint, krijg je nog enkele vragen over jouw scooter en daarna gaat de examinator samen met jou de weg op. De examinator volgt jou op zijn eigen scooter.

De examinator bekijkt of je veilig en zelfstandig kunt scooter rijden. En of je rekening houdt met andere weggebruikers.

De examinator let onder andere op:

-Je beheersing van de scooter
-Je kijkgedrag
-Of je goed voorrang verleent
-Hoe je inhaalt of voorbij gaat
-Rijden op kruispunten en rotondes en rechte weggedeeltes

Na afloop van de rit krijg je in het CBR-examencentrum te horen of je geslaagd bent. Als je geslaagd bent kun je jouw rijbewijs aanvragen bij het gemeentehuis waar je ingeschreven staat.

WIL JE OOK BEGINNEN MET JE SCOOTER RIJLES IN DEN HELDER? MELD JE AAN! OF STEL ONS EEN VRAAG.

Ben je op zoek naar een onderhoudsgarage voor je scooter of fiets in Den Helder? Wij delen graag met jullie onze zakenpartner, voor alle scooter en fietsen werkzaamheden! M&P scooters Den Helder. Tevens ook officieel dealer van verschillende soorten scooter merken!