DE NR.1 motorRIJSCHOOL IN DEN HELDER

MOTOR VERKEERSDEELNEMING (AVd)

Motor Verkeersdeelneming (AVD) Den Helder

Bij onze 1-op-1 AVD-rijlessen ligt de nadruk op de interactie tussen de motorrijder en het verkeer. Motorrijders staan vaak bekend om hun wendbaarheid en het krachtige vermogen van hun motorfiets, waardoor ze sneller kunnen handelen in het verkeer. Dit kan echter ook tot potentiële gevaren leiden, aangezien motorrijders doorgaans sneller kunnen handelen dan andere weggebruikers, terwijl deze laatsten nog bezig zijn met hun verkeerstaken, is daar opeens de motorrijder.

Bij onze AVD-rijlessen in Den Helder ligt de nadruk op het begrijpen van het ‘spelletje’ tussen de motor en het verkeer. We behandelen een breed scala aan aspecten om ervoor te zorgen dat je deze balans volledig beheerst.

Hier zijn enkele voorbeelden van de verkeersdeelneming die we behandelen:

  1. Vloeiendheid: We leren je hoe je de wendbaarheid van je motorfiets kunt benutten om soepel door het verkeer te navigeren. We benadrukken echter dat we altijd veilig en respectvol rijden, waarbij we rustig aan doen wanneer dat nodig is. Oftewel “Vlot waar het kan en mag maar rustig doen waar het nodig is.”
  2. Zicht: Bij zicht draait het niet alleen om wat jij ziet, maar ook om of andere weggebruikers jou zien. We benadrukken het belang van oogcontact met medeweggebruikers en herhaalde controle van je omgeving. We besteden ook aandacht aan details zoals putdeksels.
  3. Dodehoek: Zoals de naam al aangeeft, is de dodehoek een gebied waar motorrijders niet moeten “verdwijnen”. We leren aan om voorspelbaar te blijven en aan andere weggebruikers te laten zien dat jij ook een legitieme plaats op de weg inneemt.

Extra informatie:

Praktijkexamen: Nadat je met succes je AVB (voertuig beheersing) en motortheorie-examen hebt afgerond, zullen wij gelijk het AVD-examen voor je aanvragen bij het CBR. Dit praktijkexamen vindt plaats bij het CBR in Den Helder.

Tijdens het AVD-examen wordt je rit gevolgd door de examinator, die in zijn auto rijdt. Hij bepaalt ook de route, en de communicatie verloopt zoals je gewend bent tijdens je rijlessen. Het AVD-examen duurt doorgaans ongeveer 30 tot 45 minuten.

AVD examen eisen: Om deel te kunnen nemen aan dit examen, moet je in het bezit zijn van een geldig motortheoriecertificaat en je AVB. Geschikte motorkleding en schoenen die de enkels goed bedekken is verplicht.

Tijdens de les: Je rijinstructeur geeft de voorkeur aan het geven van AVD-lessen op een volgmotor. Indien de instructeur ervoor kiest om gebruik te maken van een auto, dan heeft ie daar een reden voor.

Onze informatie tekst is herzien op basis van o.a. feedback van onze vele (ex-)kandidaten. Deze tekstwijziging gaat in op 18-09-2023 en blijft onder voorbehoud van mogelijke aanpassingen in de toekomst.

WIL JE MEER INFORMATIE OVER MOTOR VERKEERSDEELNEMING (AVD) OF WIL JE MOTORRIJLES IN DEN HELDER VOLGEN? MELD JE AAN! OF STEL ONS EEN VRAAG.