DE NR.1 RIJSCHOOL IN DEN HELDER

autorijschool den helder

ONZE SCORE OP GOOGLE ZEGT GENOEG

84 REVEIWS EN ALLEMAAL  5 STERREN

TIJDELIJKE WIJZIGING IN DE AUTO RIJOPLEIDING. MET INGANG VANAF 11-04-2022. SCROL VERDER VOOR MEER INFORMATIE.

Je wilt starten met rijlessen, maar waar moet je op letten bij het maken van de juiste keuze voor een autorijschool in Den Helder? Uiteraard heb je ook vragen als, hoeveel lessen heb ik nodig voordat ik mijn rijbewijs heb? Waar lessen mijn vrienden? Geeft mijn instructeur goed rijles en is mijn rijinstructeur ook duidelijk. En een van de belangrijkste vraag is, hoe duur zijn mijn rijlessen?

Wanneer je kiest voor een proefles bij ons kunnen we ook meteen een inschatting geven van de aantal lessen die je nodig hebt! Tijdens de proefles maak je ook meteen kennis met je rijinstructeur. Zo weet je ook meteen waar je aan toe bent.

Bij onze autorijschool staat kwaliteit en eerlijkheid hoog in het vaandel. En daarom zijn wij ook erg trots op alle Google recensies die wij als rijschool in Den Helder mogen ontvangen en lezen. Zodat er maar vele mogen slagen!

Auto Rijopleiding in Den Helder

TIJDELIJKE WIJZIGING IN DE AUTO RIJOPLEIDING. MET INGANG VANAF 11-04-2022

Wegens de extreme wachttijden bij het CBR. Hebben wij besloten om tijdelijk onze auto rijopleiding aan te passen. De wachttijden voor een praktijkexamen bij het CBR in Den Helder zijn behoorlijk opgelopen tot wel 24 weken ( het kan altijd zomaar weer veranderen tot langer of korter).

En dat raakt iedereen die zijn autorijbewijs wilt gaan halen. Wij willen namelijk de eerlijkheid blijven waarborgen, en dat iedereen die aan een auto rijopleiding gaat beginnen, duidelijk weet hoe de gang van zaken zijn rondom het CBR.

Wij zullen daarom ook de kwestie van het CBR in de gaten blijven houden. En als alles weer redelijk normaal is, dan passen wij ons als rijschool hier op aan.

 

Dit zijn de tijdelijke wijzigingen in het voordeel van de kandidaat:

1: Voor iedereen die zijn auto theorie heeft gehaald. Zullen wij het praktijkexamen sneller gaan aanvragen als normaal, dat aansluit met zijn of haar rijlespakket of losse rijlessen. Dit zal al aan de bod komen na je eerste rijles. Hiermee geven we de kandidaat een voordeel van zekerheid. Heb je geen theorie? Scrol dan door naar punt 3

2: Een versnelde of spoed rijopleiding, is nog wel mogelijk. Maar dan zou je lang moeten wachten voordat je überhaupt kan gaan rijlessen, en dat is demotiverend. Daarom raden wij dat ook niet meer aan tenzij je niet anders kan door bijvoorbeeld: werk, school etc..

3: Geen theorie? Geen paniek, je kan gewoon beginnen aan je rijopleiding. Maar wees wel verstandig, denk om je lesuren zodat je niet onnodige lesuren gaat rijden. En haal zo snel mogelijk je theorie, ook dan zullen wij jou praktijkexamen sneller gaan aanvragen.

Leuk is het niet, dat voelen wij ook. Maar met deze wijziging, willen wij ook bereiken dat het betaalbaar blijft, want het is al duur genoeg. En niet dat kandidaten onnodige lesuren gaan draaien voor zijn of haar praktijkexamen, omdat die te laat wordt aangevraagd, en dan ben je uiteindelijk onnodig duurder uit.

De reden van dit besluit is. Omdat wij in de praktijk talloze vragen krijgen vanuit onze kandidaten en hun omgeving over het CBR en het praktijkexamen. Wij luisteren heel goed naar onze kandidaten, en wat hun zo bezig houd. Maar een rijschool is afhankelijk van het CBR, een rijschool heeft geen enkele invloed op de werkzaamheden van het CBR, en zo is de kandidaat standaard ook afhankelijk. Daarom zeggen wij nu als rijschool, sneller het praktijkexamen gaan aanvragen dan als normaal, en je rijopleiding volgen, zonder allerlei vragen in het hoofd, dat geeft rust. Iedereen zal zich moeten aanpassen aan de kwestie van het CBR, en wij zullen ons uiterste best doen voor onze kandidaten, zoals wij altijd doen.

Heb je vragen? Bel of whatsapp dan naar 0611513837. Of vul een contactformulier in.

 

*wijzigingen onder voorbehoud *eerste wijziging 26-07-2022

————————————————————————————————————————————

Iedereen die 16,5 jaar of ouder is, kan beginnen met autorijles in Den Helder. Op je 16de kun je al beginnen aan je theorie. Autorijlessen worden in de omgeving van Den Helder gegeven.

TIJDELIJK VEROUDERDE INFORMATIE, MET INGANG VAN 11-04-2022

Je kunt kiezen uit de volgende type rijopleidingen:

Reguliere rijopleiding
Bij dit type rijopleiding heb je 1 of meerdere autorijlessen in een week. Je kunt ook 2 uren achter elkaar gaan rijlessen. Als tijdens de autolessen het juiste niveau is bereikt, zullen wij het praktijkexamen voor je aanvragen. Ook is er genoeg ruimte voor eventueel een tussentijdse toets.

Versnelde rijopleiding (op maat gemaakt)
Dit type rijopleiding wordt de weg naar het halen van je autorijbewijs ‘op maat gemaakt’. De rijopleiding wordt verspreid over 4 tot 12 weken. De hoeveelheid weken hangt af van het niveau wat de kandidaat al heeft. Tijdens de gratis introductieles bekijken wij samen hoe veel weken voor jou het beste geschikt zijn. Bij dit type rijopleiding moet de leerling al in het bezit zijn van de theorie. Ook is er genoeg ruimte voor eventueel een tussentijdse toets.

Spoedcursus
In deze rijopleiding wordt de rijopleiding met spoed voortgezet. Je volgt de autorijopleiding binnen 1, 2 of 3 weken. Deze rijopleiding kan intensief zijn, daarom kijken wij samen bij de gratis introductieles hoeveel weken voor jou het meest geschikt is. Bij dit type rijopleiding moet de leerling al in het bezit zijn van de theorie. Verder zullen wij een flexibele planning hanteren met eventuele aanvullende autorijlessen zodat er geen paniek ontstaat voor het praktijkexamen.

Tijdens de autorijopleiding
Je volgt je autorijlessen altijd in dezelfde lesauto en je hebt een vaste rijinstructeur die met jou een vol uur (60 minuten) de weg opgaat. Voor iedere leerling hebben wij een plan van aanpak die afstemt op de leerling.

Lesvoertuigen
De autorijlessen worden gegeven in de nieuwste Ford Fiesta Titanium met alle luxe opties van dien. De Ford Fiesta Titanium is een hele fijne auto om in te lessen, is erg wendbaar en daarom ook zeker fijn om in te rijden!

WIL JE OOK RIJLES VOLGEN? VUL DAN JE GEGEVENS IN EN WIJ NEMEN ZO SNEL MOGELIJK CONTACT MET JE OP.

AUTORIJLES AANVRAAGFORMULIER

3 + 3 =

Praktijkexamen auto in Den Helder

Je hebt al je autorijlessen gevolgd en je mag nu beginnen met het praktijkexamen; hoe gaat dat in zijn werk? Het praktijkexamen duurt ongeveer 45 minuten waarvan tenminste 30 minuten bestaat uit een praktijkrit.

Zelfreflectie
Voor het auto praktijkexamen in Den Helder krijgt de kandidaat een formulier van de rijschool. Hierop moet de leerling invullen wat hij zelf vind van de eigen rijstijl. Na het praktijkexamen word het formulier besproken met de examinator.

Waar beoordeelt de examinator mij op?

Voertuigbeheersing
Tijdens het praktijkexamen zal de examinator beoordelen of de kandidaat het voertuig op de juiste wijze bediend. Denk hierbij aan: sturen, schakelen, remtechnieken, de auto onder controle houden, bediening en fouten veilig herstellen.

Een veilige verkeersdeelname
De belangrijkste aandachtspunten hierbij zijn:

 • Je kijkgedrag;
 • Of je goed voorrang verleent;
 • Inhalen;
 • In- en uitvoegen;
 • Rijden op kruispunten en rotondes;
 • Bijzondere verrichtingen;

Maar ook dat de kanidaat zelfstandig een benauwde verkeerssituatie en verkeersfouten veilig kan oplossen.

Het zelfstandig uitvoeren van bijzondere verrichtingen
Tijdens de praktijkrit zal de examinator de kandidaat vragen om een aantal bijzondere verrichtingen uit te voeren, dat kan zijn:

  • In rechte lijn achteruit rijden
  • Achteruit rijden van een bocht
  • Parkeren in een haaks of schuin vak (voor of achteruit)
  • Fileparkeren
  • Omkeren door te steken
  • Omkeren door een halve draai
  • Hellingproef ( met hand of voet rem)

De bijzondere verrichtingen zijn sinds 25-03-19 specifieker door de examinator aangegeven, bijvoorbeeld: “Ik wil dat je de auto voorruit in een vak zet”. Voorheen kreeg de examenkandidaat de opdracht om de auto ergens te parkeren, zodat de kandidaat zelf kon beslissen of hij dit voor of achteruit wilde doen.