DE NR.1 RIJSCHOOL IN DEN HELDER

autorijschool den helder

Je wilt starten met rijlessen, maar waar moet je op letten bij het maken van de juiste keuze voor een autorijschool in Den Helder? Uiteraard heb je ook vragen als, hoeveel lessen heb ik nodig voordat ik mijn rijbewijs heb? Waar lessen mijn vrienden? Geeft mijn instructeur goed rijles en is mijn rijinstructeur ook duidelijk. En een van de belangrijkste vraag is, hoe duur zijn mijn rijlessen?

Wanneer je kiest voor een proefles bij ons kunnen we ook meteen een inschatting geven van de aantal lessen die je nodig hebt! Tijdens de proefles maak je ook meteen kennis met je rijinstructeur. Zo weet je ook meteen waar je aan toe bent.

Bij onze autorijschool staat kwaliteit en eerlijkheid hoog in het vaandel. En daarom zijn wij ook erg trots op alle Google recensies die wij als rijschool in Den Helder mogen ontvangen en lezen. Zodat er maar vele mogen slagen!

Auto Rijopleiding in Den Helder

Iedereen die 16,5 jaar of ouder is, kan beginnen met autorijles in Den Helder. Op je 16de kun je al beginnen aan je theorie. Autorijlessen worden in de omgeving van Den Helder gegeven.

Je kunt kiezen uit de volgende type rijopleidingen:

Reguliere rijopleiding
Bij dit type rijopleiding heb je 1 of meerdere autorijlessen in een week. Je kunt ook 2 uren achter elkaar gaan rijlessen. Als tijdens de autolessen het juiste niveau is bereikt, zullen wij het praktijkexamen voor je aanvragen. Ook is er genoeg ruimte voor eventueel een tussentijdse toets.

Door de huidige omstandigheden rondom het CBR en hun wachttijden (2023). Is dit de meest gekozen rijopleiding. Wij houden de situatie bij het CBR nauwkeurig in de gaten, en wij kunnen daarop besluiten om het praktijkexamen eerder aan te vragen, dan normaal. Ook zullen hier de rijlessen op afgestemd gaan worden. 

Versnelde rijopleiding (op maat gemaakt)
Dit type rijopleiding wordt de weg naar het halen van je autorijbewijs ‘op maat gemaakt’. De rijopleiding wordt verspreid over 4 tot 12 weken. De hoeveelheid weken hangt af van het niveau wat de kandidaat al heeft. Tijdens de proefles bekijken wij samen hoe veel weken voor jou het beste geschikt zijn. Bij dit type rijopleiding moet de leerling al in het bezit zijn van de theorie. Ook is er ruimte voor eventueel een tussentijdse toets.

LET OP: Het CBR heeft momenteel langere wachttijden dan gewenst, en daarom zal je niet gelijk beginnen aan deze type rijopleiding (2023)

Spoedcursus
In deze rijopleiding wordt de rijopleiding met spoed voortgezet. Je volgt de autorijopleiding binnen 1, 2 of 3 weken. Deze rijopleiding kan intensief zijn, daarom kijken wij samen bij de proefles hoeveel weken voor jou het meest geschikt is. Bij dit type rijopleiding moet de leerling al in het bezit zijn van de theorie. Verder zullen wij een flexibele planning hanteren met eventuele aanvullende autorijlessen zodat er geen paniek ontstaat voor het praktijkexamen. 

LET OP: Het CBR heeft momenteel langere wachttijden dan gewenst, en daarom zal je niet gelijk beginnen aan deze type rijopleiding (2023)

Tijdens de autorijopleiding
Je volgt je autorijlessen altijd in dezelfde lesauto en je hebt een vaste rijinstructeur die met jou een vol uur (60 minuten) de weg opgaat. Voor iedere leerling hebben wij een plan van aanpak die afstemt op de leerling.

Lesvoertuigen
De autorijlessen worden gegeven in de nieuwste Ford Fiesta Titanium met alle luxe opties van dien. De Ford Fiesta Titanium is een hele fijne auto om in te lessen, is erg wendbaar en daarom ook zeker fijn om in te rijden!

Leerling app

Voordat je gaat beginnen aan je rijopleiding krijg je een leerling app. In deze app kun je o.a. je afspraken zien, maar ook een digitale leskaart wat jouw rijopleiding nog meer zal verbeteren.

 

Tekst wijziging per 10-01-2023, spelfouten onder voorbehoud. 

 

WIL JE OOK AUTORIJLES VOLGEN IN DEN HELDER? MELD JE AAN! OF STEL ONS EEN VRAAG.

Praktijkexamen auto in Den Helder

Je hebt al je autorijlessen gevolgd en je mag nu beginnen met het praktijkexamen; hoe gaat dat in zijn werk? Het praktijkexamen duurt ongeveer 45 minuten waarvan tenminste 30 minuten bestaat uit een praktijkrit.

Zelfreflectie
Voor het auto praktijkexamen in Den Helder krijgt de kandidaat een formulier van de rijschool. Hierop moet de leerling invullen wat hij zelf vind van de eigen rijstijl. Na het praktijkexamen word het formulier besproken met de examinator.

Waar beoordeelt de examinator mij op?

Voertuigbeheersing
Tijdens het praktijkexamen zal de examinator beoordelen of de kandidaat het voertuig op de juiste wijze bediend. Denk hierbij aan: sturen, schakelen, remtechnieken, de auto onder controle houden, bediening en fouten veilig herstellen.

Een veilige verkeersdeelname
De belangrijkste aandachtspunten hierbij zijn:

 • Je kijkgedrag;
 • Of je goed voorrang verleent;
 • Inhalen;
 • In- en uitvoegen;
 • Rijden op kruispunten en rotondes;
 • Bijzondere verrichtingen;

Maar ook dat de kanidaat zelfstandig een benauwde verkeerssituatie en verkeersfouten veilig kan oplossen.

Het zelfstandig uitvoeren van bijzondere verrichtingen
Tijdens de praktijkrit zal de examinator de kandidaat vragen om een aantal bijzondere verrichtingen uit te voeren, dat kan zijn:

  • In rechte lijn achteruit rijden
  • Achteruit rijden van een bocht
  • Parkeren in een haaks of schuin vak (voor of achteruit)
  • Fileparkeren
  • Omkeren door te steken
  • Omkeren door een halve draai
  • Hellingproef ( met hand of voet rem)

De bijzondere verrichtingen zijn sinds 25-03-19 specifieker door de examinator aangegeven, bijvoorbeeld: “Ik wil dat je de auto voorruit in een vak zet”. Voorheen kreeg de examenkandidaat de opdracht om de auto ergens te parkeren, zodat de kandidaat zelf kon beslissen of hij dit voor of achteruit wilde doen.