DE NR.1 motorRIJSCHOOL IN DEN HELDER

Voertuigbeheersing (AVB)

Motor Voertuigbeheersing (AVB) Den Helder

Bij motorrijschool Anders in Den Helder bieden we 1-op-1 motorrijlessen aan, zodat jij de volledige aandacht krijgt die je verdient. Onze individuele lessen in voertuigbeheersing stellen jou in staat om op jouw eigen niveau en tempo de oefeningen te leren. Uiteraard is het ook mogelijk om samen met een vriend of kennis of familielid deze lessen te volgen, dit dient in overleg te gebeuren.  

Voertuigbeheersing (AVB) bestaat uit 12 bijzondere verrichtingen:

 

1. Achteruit parkeren (verplicht)
2. Langzame slalom (verplicht)
3. Denkbeeldige acht
4. Halve draai
5. Stapvoets rijden
6. Wegrijden uit vak
7. Vertragingsoefening
8. Uitwijkoefening (verplicht)
9. Snelle slalom
10. Noodstop (verplicht)
11. Precisiestop
12. Stopproef

Onze ervaren motorinstructeurs begeleiden je bij elke stap om deze vaardigheden te ontwikkelen, zodat je zelfverzekerd het AVB-examen bij het CBR op het gesloten terrein kunt afleggen.

Tijdens het examen dien je 7 bijzondere verrichtingen uit te voeren. Dit omvat 4 verplichte oefeningen en 3 oefeningen die door de examinator zijn geselecteerd. Om te slagen, moet je voldoende scoren op ten minste 5 van deze 7 bijzondere verrichtingen. Het belangrijke punt is dat je voor alle oefeningen de mogelijkheid hebt om een herkansing te doen.

AVB examen eisen: Om deel te kunnen nemen aan dit examen, moet je in het bezit zijn van een geldig autorijbewijs. Als je geen autorijbewijs hebt, dien je in plaats daarvan een geldig motortheoriecertificaat te hebben. Daarnaast zijn schoenen die de enkels goed bedekken verplicht, en hier ben je zelf verantwoordelijk voor.

Overige informatie: De rijlessen vinden plaats in Den Helder, maar het examen wordt afgenomen bij het CBR in Alkmaar. Voor het examen rijden we samen die kant op, en er kunnen meerdere leerlingen meegaan voor hun examen. (AVB-examens worden door het CBR niet afgenomen in Den Helder)

Bekijk hier de motor oefeningen (AVB) online

Onze informatie tekst is herzien op basis van o.a. feedback van onze vele (ex-)kandidaten. Deze tekstwijziging gaat in op 18-09-2023 en blijft onder voorbehoud van mogelijke aanpassingen in de toekomst.

WIL JE MEER INFORMATIE OVER MOTOR VOERTUIGBEHEERSING (AVB) OF WIL JE MOTORRIJLES VOLGEN? MELD JE AAN! OF STEL ONS EEN VRAAG