DE NR.1 RIJSCHOOL IN DEN HELDER

scooter rijles den helder

Bromfiets Rijopleiding Den Helder

Bij Rijschool Anders in Den Helder kan iedereen van 16 jaar en ouder beginnen met een scooterrijopleiding. Vanaf 15,5 jaar kun je al beginnen met het behalen van je bromfiets theoriecertificaat. Je kunt via ons een onbeperkte digitale theorieopleiding volgen.

Onze bromfietsrijlessen worden 1-op-1 gegeven, waarbij je persoonlijke aandacht krijgt. Tijdens deze scooterrijlessen leren we je verantwoord scooter te rijden, zoals het benaderen van kruispunten en rotondes, het juist positioneren op de weg en het herkennen van specifieke gevaren voor scooterrijders.

We maken gebruik van moderne lesscooters, zoals de Sym Orbit Euro5 en de Peugeot Speedfight 4, die uitstekend geschikt zijn voor stadsverkeer. Deze lesscooters bieden een prettige rijervaring en zijn bijzonder wendbaar. Onze lesscooters worden onderhouden door M&P Scooters in Den Helder.

Overige informatie:

Rijinstructeur: Je krijgt een vaste rijinstructeur die gedurende de scooterrijlessen met jou de weg op gaat en naderhand de les met jou kan bespreken (mocht dat nodig zijn). Voor elke leerling stellen we een persoonlijk plan van aanpak op, afgestemd op de individuele behoeften, omdat elke leerling uniek is. De scooterrijlessen worden uitgevoerd volgens de officiële rijprocedure (AM) (Het CBR hanteert ook deze rijprocedure).

Bovendien is je scooterrijinstructeur in het bezit van een geldig WRM-certificaat (Wet Rijonderricht Motorrijtuigen). Dit certificaat geeft aan dat de instructeur wettelijk gemachtigd is om scooterrijlessen te verzorgen voor de specifieke categorie A (AM) en kan dit desgewenst aantonen.

Inplannen van je scooterrijlessen en examen: Bij onze scooterrijschool heb je direct contact met je rijinstructeur, die tevens je vaste aanspreekpunt is, zonder tussenpersonen. Samen met je rijinstructeur plan je je scooterrijlessen in, waarbij we streven naar flexibiliteit. Het plannen van je praktijkexamen bij het CBR doen we samen met jou. Alleen rijscholen kunnen deze examens boeken, en we werken nauw met je samen om een geschikte datum te vinden. Houd er rekening mee dat de rijschool altijd de controle heeft over de praktijkdatum. En als je minderjarig bent dat je ouders of voogd toestemming moet geven aan je instructeur om je praktijkexamen in te boeken.

Kledingeisen: Helaas, maar uit veiligheidsoverwegingen zijn scooterrijlessen bij ons niet toegestaan als de leerling verschijnt in een T-shirt, korte broek, slippers, enzovoort. We begrijpen dat dit misschien streng lijkt, maar het heeft te maken met verzekeringstechnische overwegingen en de veiligheid van zowel de rijschool als de leerling. Onze minimale kledingeisen zijn een lange broek, een jas (of vestje) en goede schoenen. Het dragen van een helm is sowieso verplicht, en je kunt je eigen helm meenemen als je er al een hebt. Als dat niet het geval is dan hebben wij die voor je.

Bromfiets theorie: Het leren van de scootertheorie is tegenwoordig eenvoudig, omdat het online beschikbaar is als zelfstudie. De theorie kennis kan wel uitdagend zijn, dus ons advies is om goed te leren. Als je de theoretische kant goed op orde hebt, wordt je scooterrijopleiding makkelijker omdat je de regels goed kunt toepassen in de praktijk, en dat is een win-win situatie.

Per 01-03-2024 bieden wij complete onbeperkte digitale theorieopleiding aan voor de scooter (AM). En kost slechts eenmalig €40,- exclusief het theorie examen bij het CBR.

De theorieopleiding is in stappen opgebouwd en daarom ook makkelijk te leren via een app op je eigen manier en tijd! En aangezien het onbeperkt is kun je alles terug kijken en oefenen.

De bromfietstheorie opleiding ziet er als volgende uit:

  • Complete lesstof door middel van lezen en afbeeldingen (Dit kan ook voorgelezen worden).
  • Deeltoetsen en toetsen per onderwerp.
  • Theorie oefen examens (CBR).

(Om gebruik te maken van de digitale theorieopleiding moet je jezelf eerst bij ons digitaal aanmelden op onze aanmeldpagina.)

Externe opties: 

Bromfiets theorie-examen inboeken bij het CBR

Bromfiets theorie leren via een videocursussen

Algemeen bromfiets theorie leren

Is het mogelijk om met de scooterpraktijklessen te beginnen voordat je je bromfiets theoriecertificaat hebt behaald?

Ja, dat is mogelijk, maar we adviseren om eerst je theorie te halen voordat je aan de scooterpraktijklessen begint. Dit bespaart je extra kosten, omdat je je bromfiets theoriecertificaat moet hebben voordat je het praktijkexamen voor de bromfiets kunt afleggen bij het CBR. Een gemiddelde leerling heeft niet veel lesuren nodig om op praktijkexamen niveau te komen.

Belangrijk: Tijdens de scooterrijles is de leerling in feite de bestuurder, maar de rijinstructeur draagt de juridische verantwoordelijkheid voor eventuele schades en boetes. Dit geldt echter niet in gevallen van alcohol- of drugsgebruik, omdat dit strafbaar is en de leerling dan verantwoordelijk wordt gesteld voor zijn of haar eigen acties. Daarnaast kan de leerling verantwoordelijk worden gehouden voor snelheidsboetes als hij of zij herhaaldelijk is gewaarschuwd tijdens de scooterrijles. Ook het niet bij zich hebben van een geldig identiteitsbewijs is de verantwoordelijkheid van de leerling zelf. Het is belangrijk op te merken dat minderjarige leerlingen ook hun ouders of voogd aansprakelijk gesteld kunnen worden.

Onze informatie tekst is herzien op basis van o.a. feedback van onze vele (ex-)kandidaten en ouders. Deze tekstwijziging gaat in op 18-09-2023 en blijft onder voorbehoud van mogelijke aanpassingen in de toekomst. Aangepast op 01-03-2024. 

WIL JE OOK BEGINNEN MET JE SCOOTER RIJLES IN DEN HELDER? HAAL JE THEORIE, EN MELD JE AAN! OF STEL ONS EEN VRAAG.