DE NR.1 motorRIJSCHOOL IN DEN HELDER

Motorrijles den helder

Motorrijopleiding in Den Helder

Iedereen die 21 jaar of ouder is kan bij motorrijschool Anders een motorrijopleiding starten.

10-01-2023

Het CBR en zijn wachttijden voor de motor zijn niet mals. Voordat je gaat beginnen aan de motorrijopleiding adviseren wij je eerst de theorie te gaan halen, en dan pas te beginnen aan de rijlessen. Zodat het doorplannen van examens makkelijker wordt. Wij houden de situatie rondom het CBR nauwkeurig in de gaten, zodat wij samen hier goed op kunnen inspelen. je kunt wel alvast inschrijven. 

Welk type motorrijbewijs ga ik halen?

A1 lichte categorie (vanaf 18 jaar)
Het A1 rijbewijs is niet heel erg populair om te behalen. Wij beschikken niet over A1 motoren, maar als de kandidaat zelf al een motorfiets heeft met maximaal 125cc en max 11 kW, dan kunnen wij de rijlessen voor jou verzorgen. Als je bent geslaagd voor je A1 rijbewijs en in de toekomst je volledige A rijbewijs wilt behalen, dan moet je weer examen afleggen.

A2 middelzware categorie (vanaf 20 t/m 23 jaar)
Dit rijbewijs categorie hebben wij eruit gehaald, omdat het A2 rijbewijs niet meer populair is vanwege de nieuwe regelgeving ook wel CODE 80 genoemd.Als je namelijk één jaar wacht dan kan je rechtstreeks voor je A rijbewijs met code 80 en dat bespaart je geld en extra examens.

A zware categorie met Code 80 (vanaf 21 jaar)
Rijlessen op een zwaardere motor. Je ontvangt na het afleggen van het praktijkexamen je volledige rijbewijs met Code 80 beperking. Deze code vervalt vanzelf na 2 jaar of als je 24 wordt. Je hoeft dan ook maar één keer een praktijkexamen te behalen. Zodoende is het A2 rijbewijs niet meer gunstig om te behalen.

A zware categorie (24 jaar of ouder)
Je mag op voor het examen voor zwaardere motoren. Heb je je examens behaald? Dan heb je een volledig A rijbewijs.

Voordat je met de lesmotor op de openbare weg mag gaan rijden moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B of je theoriecertificaat (A).

 

Praktijk

Een motoropleiding bestaat uit 2 onderdelen:
1.Voertuigbeheersing (AVB).
2.Verkeersdeelneming (AVD).
De AVB en de AVD lessen duren een vol uur (60 min) en de lesmotoren zijn voorzien van ABS (antiblokkeersysteem). De rijlessen worden gegeven op de nieuwste Kawasaki Z650. Deze motoren zijn erg prettig om op rijden maar ook vooral erg wendbaar.

Motorkleding
Wat heb je nodig?

  • Een waterdicht motorpak bestaande uit een jas en een broek.
  • Motorhandschoenen.
  • Motorhelm + motormuts.
  • Motorlaarzen of dikke schoenen tot over de enkels.

Bij rijschool Anders is alles aanwezig wat betreft kleding.
Motorlaarzen of dikke schoenen tot over de enkels dienen zelf meegenomen te worden. Dit is namelijk verplicht tijdens examens.

WIL JE OOK EEN MOTORRIJOPLEIDNG IN DEN HELDER VOLGEN? MELD JE AAN! OF STEL EEN VRAAG.