DE NR.1 RIJSCHOOL IN DEN HELDER

tussentijdse toets den helder

Tussentijdse Toets (TTT)

De tussentijdse toets lijkt sterk op het praktijkexamen. Tijdens deze toets beoordeelt de examinator niet of je al klaar bent voor het praktijkexamen, maar eerder of je voldoende vooruitgang hebt geboekt. Daarnaast biedt de toets je een goede ervaring, omdat je kunt ervaren aan de aanwezigheid van een examinator tijdens de rit. Dit kan de zenuwen uiteindelijk verminderen wanneer je het echte praktijkexamen aflegt. Je rijinstructeur mag mee tijdens deze toets mits er geen extra examinator mee gaat.

De examinator let o.a. op de volgende aspecten:

  1. Controle voertuig.
  2. Je beheersing van de auto.
  3. Je kijkgedrag.
  4. Of je correct voorrang verleent.
  5. Je algemene vaardigheden en doorstroming.
  6. In- en uitvoegen.
  7. Je gedrag op kruispunten en rotondes.
  8. De uitvoering van bijzondere verrichtingen.
  9. Navigatie rijden.

Tijdens de rit zal de examinator je blijven begeleiden, vooral als je sommige onderdelen nog niet volledig beheerst dat merkt hij of zij gauw genoeg. Onthoud dat de tussentijdse toets bedoeld is om te beoordelen en te leren, en dat het maken van fouten normaal is en niet tot boosheid van de examinator zal leiden.

 Na de toets ontvang je in het CBR-examencentrum een uitgebreid mondeling verslag van de examinator. Dit verslag biedt inzicht in de gebieden waarop je je nog verder moet verbeteren voordat je het praktijkexamen aflegt.

Het is belangrijk op te merken dat de examinator in de beperkte tijd van de toets niet alles kan opmerken. Daarom is het essentieel om niet alleen te focussen op wat de examinator heeft gezien en gezegd, maar ook om aan andere verbeterpunten te werken. Het negeren van deze aspecten kan resulteren in een onvoldoende beoordeling voor het praktijkexamen.

Vrijstellingen kunnen worden verdiend voor bijzondere verrichtingen. Dit betekent dat de examinator deze niet opnieuw zal beoordelen tijdens het praktijkexamen. Echter, deze vrijstelling geldt alleen voor het eerstvolgende praktijkexamen.

Indien je bij het eerste praktijkexamen bent gezakt, moet je bij het herexamen wel opnieuw de bijzondere verrichtingen uitvoeren.

Bij onze rijschool stellen we de tussentijdse toets niet verplicht. De keuze om al dan niet een tussentijdse toets af te leggen, ligt bij jou.

Onze informatie tekst is herzien op basis van o.a. feedback van onze vele (ex-)kandidaten en ouders. Deze tekstwijziging gaat in op 18-09-2023 en blijft onder voorbehoud van mogelijke aanpassingen in de toekomst.

 

WIL JE OOK AUTORIJLES VOLGEN? MELD JE AAN! OF STEL ONS EEN VRAAG.